SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

jaja kcal

  • Dieta

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! Najpierw obliczy swoje zapotrzebowanie kaloryczne korzystając z poniższego kalkulatora: Zmieniony przez - FighterX w dniu 2021-05-05 18:39:53

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1407 Data: 2021-05-05 18:37:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie kaloryczne - obliczenia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] już z głowy, przejdźmy do podziału między makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 742 Data: 2021-06-24 15:14:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Żel energetyczny

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1766 Data: 2021-07-20 18:14:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja tkanki tłuszczowej - pomoc

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1237 Data: 2021-06-29 07:42:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jaki chleb do codziennej diety?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1599 Data: 2021-08-31 10:46:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Budowa sylwetki

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! Jesteś nastolatkiem, w okresie potężnego wzrostu organizmu. Trening, który wykonujesz, choć przez Ciebie nie opisany na pewno pomaga w poprawnym rozwoju. Jesteś przed lub w trakcie rozwoju hormonalnego gdy Twój organizm zacznie produkować bardzo dużo hormonów i wzrost będzie jeszcze większy. Pamiętaj, też że Twój rozwój jest również zależny [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1684 Data: 2020-11-06 10:26:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Delokatna poprawa wyglądu

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] Warto też zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1524 Data: 2020-10-17 18:30:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Budowa masy mięśniowej - suplementy

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 1030 Data: 2021-08-23 14:42:03 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Dieta i ćwiczenia dla fightera

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] Następnie możesz podzielić kalorie na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1613 Data: 2021-06-08 15:36:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Proszę o pomoc

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] źródło z każdego makroskładnika. Najlepiej oczywiście wybierać żywność jak najmniej przetworzoną. Co można jeść? Źródło białka: chude mięso np. drobiowe, schab, ryby, jaja, nabiał, strączki Źródło węglowodanów: ryż, kasza, produkty pełnoziarniste, owoce, płatki owsiane Źródło tłuszczu: awokado, oliwa, jaja, tłuste ryby, orzechy, siemię [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 277 Data: 2019-07-22 13:55:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Oceńcie makrosy

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! Niestety obecnie nic nie widać, ale na oko raczej nie jest dobrze określać zapotrzebowanie, ze względu na fakt, że możemy nie doszacować lub przeszacować ilość energii, którą potrzebujemy. Zachęcam do skorzystania z poniższego kalkulatora:

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1782 Data: 2020-11-17 09:14:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odpoczynek po redukcji

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Najlepiej by było obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne jakie masz na obecnej wadze. Wylicz tak zwane zero kaloryczne, wzór znajdziesz tutaj -> http://www.sfd.pl/-t276436.html. Wejdź na tą ilość kalorii na 2 tygodnie. A następnie możesz spokojnie dodawać kalorii. Dodawaj po 200-300, w momencie gdy masz zastój.

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 818 Data: 2021-09-09 20:06:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Liczenie tylko kcal i białka w diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Liczenie kalorii to podstawowy czynnik, który wpłynie na Twoją sylwetkę. Ile powinieneś jeść możesz obliczyć za pomocą rozmaitych wzorów. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników:

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 1285 Data: 2021-05-26 07:17:32 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Kalkulator zapotrzebowania

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2315 Data: 2021-07-25 08:17:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ilość kcal w diecie - budowa masy mięśniowej

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 1635 Data: 2021-09-15 08:24:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kreatyna dla nastolatka?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] o odpowiednią nadwyżkę kaloryczną ze zdrowych źródeł: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1684 Data: 2021-08-14 09:25:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • nowy rok nowa ja

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1022 Data: 2020-12-31 10:16:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Przejście z redukcji na masę

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Po redukcji warto by było wskoczyć na swoje zero kaloryczne na tydzień dwa. Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html .

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 1576 Data: 2021-09-06 07:10:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta-suchy mięsień

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! To dobrze, że stosujesz odpowiedni system żywienia, ale nie powiedziałeś nic więcej. Może jesz za mało. Jak potrzebujesz urosnąć to zacznij od obliczenia kalorii jakie Ci są potrzebne do wzrostu. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne znajdzie w linku. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1856 Data: 2021-04-01 06:52:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kaloryka na redukcji

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1490 Data: 2021-04-17 17:33:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)